Hulp bij stress, gespannenheid en overspannenheid

We hebben allemaal wel eens te maken met stress of spanning, het hoort namelijk bij het leven. Gezonde stress ervaar je bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of als je iets moet presenteren. Dit zorgt ervoor dat je juist geconcentreerd te werk kunt gaan en mocht het nodig zijn, dat je alert kunt reageren. Deze gezonde stress verdwijnt dan ook weer.

Maar je hebt ook ongezonde stress: langdurige stress. Dit komt vaak voort uit een vervelende gebeurtenis of een trauma. Langdurige stress is slecht voor je gezondheid. Want stress verhoogt namelijk je cortisolspiegel en deze beschadigt op den duur je lichaam, zoals je immuunsysteem.

Veel mensen lopen dan ook erg lang door met langdurige stress en zijn zich helemaal niet bewust van alle gevolgen. Vaak omdat ze pas later klachten ervaren.

Het je vaak last van stress? Neem dan contact met mij op en vertel mij jouw verhaal.

Je lichaam is door alle stress flink aan het werk geweest. En daar moet je lichaam van herstellen. Als stress erg lang aanhoudt, te vaak voorkomst of te heftig is, dan heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tussendoor te kunnen herstellen.

In mijn therapie zijn 3 dingen heel belangrijk: Wat veroorzaakt bij jou stress? Kan je de stress herkennen aan de hand van signalen die bijvoorbeeld je lichaam je geeft? Hoe ontspan je of is dit iets dat je weer moet leren? Het is belangrijk dat je leert hoe je stress weg kan laten vloeien. Want als je ontspant, dan laad je weer op!

Ik vind het ook belangrijk dat je leert hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet nog een keer zoveel negatieve stress mee hoeft te maken.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.