Burnout therapie in Eindhoven

Iedereen heeft wel eens de behoefte om even op de pauzeknop van het leven te drukken. Even niets, geen werk en geen dingen die gedaan moeten worden.

Bij een burn-out kun je niet meer doorgaan op de manier zoals je dat gewend bent. Het gaat allemaal niet meer zoals je dat wel gewend was, want voorheen deed je dat wel allemaal. Jezelf, de mensen om je heen en je werk. Het gaat nu echt niet meer.

Je bent letterlijk opgebrand. Je lichaam kan niet meer en geeft je nu een signaal dat het zo niet meer verder kan. Je geest is moe van het voortdurend aanpassen en doorgaan. Mensen met een burn-out zijn letterlijk aan hun eigen grenzen voorbij gerend. Zonder het zich te realiseren hebben zij te veel rekening gehouden met anderen en zichzelf keer op keer weggecijferd.

Daarom herkennen veel mensen helaas een burn-out te laat. Ergens heb je nog het gevoel dat je niet kunt stoppen, dat de boel instort als je er even tussenuit stapt. Let op: Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor je herstelt. Het wordt de hoogste tijd dat je aan jezelf gaat denken.

Zo reageert je lichaam bij een burn-out
Allereerst voel je je moe. Je hebt nergens zin in en je komt nergens meer aan toe. Het kan zijn dat je duizelig bent of pijn hebt in je lichaam. Sommige mensen krijgen zelfs hartkloppingen. Je kan zomaar in huilen uitbarsten. Hoe graag je ook verder wilt, je lichaam en je geest weigeren verder te gaan.

In mijn therapie zijn 2 dingen heel belangrijk

Leer je grenzen kennen en leer je grenzen te stellen Leer ontspannen. Het is belangrijk dat je leert hoe je spanning kan laten wegvloeien. Als je ontspant, laad je weer op!

Ik vind het niet alleen belangrijk om je te helpen bij je burn-out, ik vind het ook belangrijk dat je leert te voorkomen dat je opnieuw opgebrand raakt.

Grenzen
Ons lichaam is de beste graadmeter. Met je lichaam voel je wat goed voor je is en wat niet. Door meer contact te maken met je lichaam, leer je voelen wat je grens is. Ook al denk je dat je je werk moet afmaken, je lichaam geeft aan dat het klaar is. Belangrijker is dat je bereid bent om naar je lichaam te luisteren, omdat je weet dat de prijs hoog is als je het niet doet.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.