Yvette Rolvers – Therapeut Eindhoven

Ik heb nu al ruim 10 jaar mijn eigen praktijk voor therapie en coaching, maar daarvoor ben ik zo’n 20 jaar werkzaam geweest in de verzekeringsbranche. Ik had een goede baan en had er veel plezier in totdat ik op een morgen opstond en voelde “dit is het niet meer voor mij”.

Uit interesse was ik al een aantal jaren parttime bezig met mijn eigen praktijk voor therapie. Ik merkte dat ik daar heel veel voldoening uithaalde om mensen te mogen begeleiden naar een prettiger leven. Meer voldoening dan uit het verkopen van verzekeringen…

Omdat ik in de praktijk met eigen ogen zag hoe lichaam en geest op elkaar inwerken ben ik gestart met een 4 jarige opleiding tot coach/counseler. Het is een vrij beroep maar ik heb graag een gedegen theoretische achtergrond om de juiste kwaliteit te kunnen leveren.

Een onderdeel van deze opleiding is een stage van 1 jaar waarbij ik ervaring heb opgedaan bij Stichting 113-online, een hulpdienst voor mensen die willen praten over (hun gedachten over) zelfmoord.

Na afronding van deze opleiding heb ik besloten me volledig te concentreren op mijn praktijk waarbij ik kijk naar de totale mens.

Ook ik heb uiteraard door de jaren heen dingen meegemaakt die niet leuk zijn. Ik ken het gevoel weg willen rennen van de problemen (ook geprobeerd trouwens) maar weet als geen ander dat je de problemen daarmee niet kwijt raakt.

Al deze ervaringen brachten voor mij behalve verdriet, pijn en onzekerheid ook persoonlijke groei en hele mooie momenten met zich mee en hebben me geleerd dat mensen heel sterk en veerkrachtig zijn. Veel meer nog dan ze zelf denken!

De vervelende, pijnlijke en verdrietige dingen zijn een onderdeel van het leven, geen mens zal zonder zijn. Daarom alleen al is het zaak hier goed door te komen en erg fijn als er een wijze les uit gehaald kan worden. Dan is het niet voor niets geweest!

Ik ben als vrijwilliger verbonden geweest aan een hospice in Noord Limburg waar iedereen zich inzet om een positieve bijdrage te leveren tijdens de laatste levensfase van de gasten en de mensen daarom heen. Mocht je hier meer over willen weten (om wellicht als vrijwilliger een bijdrage te willen leveren of wellicht omdat jijzelf of iemand in je naaste omgeving meer informatie wil over de mogelijkheden van de hospice), voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Mijn motto bij dit alles is: Haal eruit wat erin zit, leer elke dag wat bij en probeer overal iets positiefs in te vinden. Zorg dat je leven zo leuk mogelijk is, zorg goed voor jezelf zonder andere hierbij te schaden en probeer een positief verschil te zijn voor iedereen.

Als ik niet met mijn werk of studie bezig ben, ben ik graag met muziek en dieren bezig . Daarnaast hou ik op z’n tijd van een feestje, van humor en lachen en heel veel van mijn partner en vrienden!

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk Therapie Eindhoven.