Behandeltarief en vergoeding van Therapie Eindhoven

Ik vind het belangrijk dat we de tijd hebben. Daarom duren mijn sessies niet 45 minuten, zoals gebruikelijk, maar 75 tot 90 minuten, tenzij ik denk dat een deelbehandeling op dat moment beter voor je is.

Mijn tarieven
Individuele therapie: €80 per sessie van 75 tot 90 minuten

Het is ook mogelijk om de gesprekken op een door jou gekozen locatie plaats te laten vinden. Als de reisafstand meer dan 10 km is, gerekend vanaf de praktijk in Eindhoven (5617 BC), zijn de reiskosten €0,35 incl. BTW per kilometer. De berekening hiervan gaat via ANWB Routeplanner, de kortste route.

Vergoed?
Sommige verzekeraars vergoeden alles. Anderen hebben een maximum op het aantal sessies. En sommigen vergoeden helemaal niets. Goed om van tevoren even na te kijken dus.

Voor de verzekeringen geldt, dat vergoeding van mijn therapie geregeld is via de aanvullende verzekering. Als je er niet uitkomt, bel of mail me dan even, dan kijk ik met je mee.

Je begrijpt dat ik geen verantwoordelijkheid kan nemen of je uiteindelijk vergoeding krijgt, maar ik kan wel naast je staan en je helpen het uit te zoeken. Stem het dus goed af met je verzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Omdat ik aangesloten ben bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en het
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg kan je in aanmerking komen voor een vergoeding. Lees daar meer over op de-nfg.nl en rbcz.nu.

Aanvullend verzekerd
Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste therapeuten die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg.

Mijn registraties
Als therapeut heb ik de volgende registraties:
NFG
RBCZ

Bel me of vul het contactformulier in als je mijn registratienummers nodig hebt om bij je verzekering na te vragen of mijn therapie door hen vergoed wordt.

De voordelen

 • Je hoeft bij mij niet te wachten omdat ik zorg dat er geen wachtlijst is.
  En dat vinden de meeste mensen erg fijn, als de stap gezet hebt om je probleem aan te pakken wil je immers ook graag meteen aan de slag.
 • Een persoonlijke benadering
  Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent bij mij geen nummer, het is persoonlijker, directer en ik werk met meer persoonlijke toewijding.
 • Mijn sessies zijn langer
  In plaats van de gebruikelijke 45 minuten, die veel van mijn collega’s gebruiken, duurt een sessie bij mij 75 tot 90 minuten.
 • Geen eigen risico
  Als er sprake is van vergoeding door je ziektekostenverzekering, vindt dit plaats op basis van je aanvullende verzekering. De dekkingen van de aanvullende verzekering staan los van het eigen risico die elke basis verzekering heeft.

Tot 48 uur voor aanvang kan je kosteloos je sessie verzetten. Ben je te laat, dan breng ik de kosten van consult in rekening.

Neem contact op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.