Ervaringen van cliënten

Lees hier verschillenden ervaringen van cliënten met mij.

“Mijn ervaring met Yvette Rolvers kan ik als louter positief omschrijven. Ze weet op een hele vriendelijke en open manier te communiceren over waar je je op dat moment bevind in een traject, welke stappen er gezet gaan worden en waar de focus op ligt binnen die stappen. Wat ik zelf als zeer prettig en bevorderlijk voor mijn ontwikkeling heb ervaren is het feit dat ze je niet alle antwoorden geeft. Door zelf naar de antwoorden te zoeken (d.m.v ofwel oefeningen of in de gesprekken) groeit het besef dat je zelf prima in staat bent de juiste keuze te maken/antwoord te vinden op de vraag die je bezighoudt. Mocht ik ooit in de toekomst hulp nodig hebben, dan ga ik naar Yvette.”
Sjoerd

“Yvette is op een vriendelijke manier erg duidelijk, wat zeer verhelderend is. Op deze manier is het mij ook duidelijk geworden dat mijn gedachten een loopje met me kunnen nemen als ik niet oppas. Daarbij hebben we duidelijke afspraken gemaakt zodat zij mij goed in beweging kon krijgen.”
Lisa

“Ze zeggen altijd ‘je maakt je eigen geluk’. En dat besef kreeg ik pas bij Yvette. Ze heeft mij een spiegel en een steuntje in de rug gegeven, waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. De therapie die ik bij Yvette heb mogen doen, ACT (Acceptance & Commitment Therapy ), heeft mij geholpen om mijn gedachten anders te bekijken. Ze luistert en erkent de dingen waar ik tegen aanliep en pakte me op een stimulerende manier aan om mij bij het doel te krijgen die ik voor ogen had. Ik ben een gelukkig mens en mijn reis gaat door om het geluk te behouden met de handvatten die ik heb mogen ontvangen van Yvette.”
Yvette

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met mijn problemen: zelfbewuster en zekerder worden van mijzelf het vertrouwen in mij van mijn partner terugwinnen, eerlijkheid en openheid in een relatie zijn tenslotte heel belangrijk. Mijn eerste kennismaking met Yvette was heel positief. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Tijdens sessies werd ik steeds zelfverzekerder en ook de relatie met mijn partner werd beter en die is nu weer tof. Ik heb met Yvette heel fijne en open gesprekken gehad. Zij heeft mij echt geholpen. De vele opdrachten die ik mee kreeg waren niet altijd gemakkelijk, maar ik heb er echt baat bij gehad. Ik kan niet anders zeggen dan: Yvette, kei bedankt voor alles.”
René

“Ik durf nu wel mezelf te zijn en mijn grenzen te bewaken. Bijzonder om te merken dat mensen om mij heen mij nu leuker gezelschap vinden terwijl ik ervoor juist bang was dat ik alleen zou komen te staan. Door de persoonlijke aanpak van Yvette heb ik het stapsgewijs aangedurfd om dit in de praktijk uit te gaan voeren.”
Erik

“Vorig jaar kwam ik in contact met Yvette. Ik had haar naam gevonden op internet, omdat ik iemand zocht die mij verder kon helpen. Na een fijn en prettig intakegesprek stelde Yvette voor om Act te gaan doen. Ik herinner me dat ik bij het eerste gesprek zei dat ik door mensen niet gewaardeerd werd. Waarop Yvette zei, waardeer jij jezelf? Dat was heel confronterend.
Door middel van oefeningen, gesprekken en verslagen schrijven, kreeg ik meer inzicht in mezelf. Ik was toen bij een werk waar het allemaal niet zo lekker liep, ik had dus iedere keer voldoende oefenstof. Yvette leerde me dat de stem die altijd zo negatief was, niet mijn gevoel was, maar dat dat een gedachten was. Door deze negatieve stem een naam te geven, maar ook om de positieve stem een naam te geven, zijn de negatieve gedachten naar achteren gegaan en veel minder aanwezig. In het begin merk je niet dat er dingen gaan veranderen. Ik merkte het pas toen mijn baas aangaf mij geen vast contract te geven. Normaliter zou ik helemaal in paniek zijn geraakt en down zijn geworden, maar ik bleef rustig en hield het overzicht. Yvette was toen een grote steun voor mij.
Door de behandeling bij Yvette ben ik meer evenwichtig geworden, ik waardeer mezelf nu. Inmiddels heb ik weer een fijne baan gevonden, waar het enorm lekker gaat. Zonder de therapie bij Yvette was me dit niet gelukt. Ik vond het moeilijk om hulp te vragen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik ga nu samen met Yvette de puntjes op i zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”
Mirian

“Dat ik bij Yvette terechtkwam was natuurlijk omdat ik gelukkiger wilde worden. Bij het intakegesprek vroeg ze me of ik me aan opdrachten kon houden, ook als deze niet nuttig, niet leuk of moeilijk zouden zijn. Ja tuurlijk zei ik nog…. Daar kwam ik rap van terug. De eerste twee sessie en de daarbij horende oefeningen waren heel heftig. Ik heb heel wat gevloekt, gehuild en gedacht dat ik het niet kon. Ik moest door heel wat weggestopt en onverwerkt verdriet, ik ben er meerdere keren van overtuigd geweest dat ik beter kon stoppen. Yvette had aangegeven dat ik altijd contact met haar op kon nemen als ik dreigde vast te lopen, maar eerdere (slechte) ervaringen van lang geleden maakten dat ik dat niet deed. Zodra ze dat in de gaten kreeg heeft ze me meteen geholpen en werd het minder zwaar, al was het nog steeds pittig! ACT heeft me meer gebracht dan ik had durven hopen. Het heeft me inzichten gegeven waarvan ik niet eens wist dat ik ze nodig had. Terugkijkend naar mijn leven voor ACT had ik mezelf in een soort gevangenis geplaatst, met tralies van aannames als: ‘dat kan je toch niet’ , ‘dat ben je niet waard’ , ‘wat zal men er wel niet van denken of zeggen’,’ je bent niet goed genoeg’, enzovoort. Door de oefeningen en gesprekken met Yvette weet ik nu veel beter dat ik wel wat waard ben, en ik heb de tools om mezelf weer op de rit te krijgen als het even wat minder gaat. De gevangenis in mijn hoofd heb ik afgebroken, de fysieke gevangenis van mijn lijf ( de ‘muur’ die ik om me heen gebouwd heb; overgewicht dat zowel werkte als bescherming tegen invloeden van de buitenwereld als beperking van binnenuit om te kunnen zijn wie ik werkelijk ben) ga ik aanpakken. Ik was er vroeger van overtuigd dat dat echt nooit zou gaan gebeuren. Maar nu heb ik die muur niet meer nodig. Gaan afvallen voelt goed, veilig en ik heb er zin in!”
Karin

“Ik was op zoek naar iemand die mij kon helpen met mijn problemen: zelfbewuster en zekerder worden van mijzelf het vertrouwen in mij van mijn partner terugwinnen, eerlijkheid en openheid in een relatie zijn tenslotte heel belangrijk. Mijn eerste kennismaking met Yvette was heel positief. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Tijdens de 8 sessies werd ik steeds zelfverzekerder en ook de relatie met mijn partner werd beter en die is nu weer tof. Ik heb met Yvette heel fijne en open gesprekken gehad. Zij heeft mij echt geholpen. De vele opdrachten die ik mee kreeg waren niet altijd gemakkelijk, maar ik heb er echt baat bij gehad. Ik kan niet anders zeggen dan: Yvette, kei bedankt voor alles.”
René

“8 maanden geleden startte ik met ACT. Nadat ik gevoelens had die ik niet kon uiten, een hoofd die bij elk klein dingetje overstroomde, mijn gedachtes oorlog hadden met elkaar, ik overal boos om werd, slapeloosheid had en een mega slecht zelfbeeld besefte ik dat ik zo niet langer wilde doorgaan. Ik ben tenslotte pas 31. Ik zocht (ondanks ik altijd riep ik ga niet naar een vreemde) hulp. Want hoezeer mijn naasten mij ook wilden helpen. Een gesloten boek krijg je niet geopend. En zolang je blijft zeggen dat alles goed gaat hebben de meeste niets in de gaten.
Maar Yvette wel. Yvette prikte overal doorheen. Het is de berg waar je niet overheen moet maar keihard doorheen. En dat deed ik. Ik moest gevoelens voelen. Ik moest alles uiten. Ik moest opdrachten maken waarbij ik mezelf opnieuw leerde kennen. Ik moest huilen. Ik moest zwijgen. Ik moest Tamara weer resetten. En dat is gelukt. Na heel veel werk. Heel veel inzet. Heel veel doorzettingsvermogen. Maar vooral door mijn stok achter de deur Yvette heb ik dit traject af kunnen ronden.
Ik ben trots op mezelf. Want langzaamaan ben ik weer mijn eigen vernieuwde versie. En niet de versie waarvan ik dacht dat ik wilde zijn zodat ik in andermans ogen goed genoeg was. Ik ben goed genoeg. Ik kan weer oprecht lachen. Ik kan een gesprek aangaan zonder boos te worden. Ik kan in plaats van meteen op te stijgen, relativeren. Ik kan mezelf druk maken, om het vervolgens naast me neer te leggen. Ik kan dit en nog zoveel meer.. Schaam je niet als je hulp nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te doen. En je hoeft al helemaal niet “perfect” te zijn. Bedankt Yvette.”
Tamara

“Het was niet wat ik verwachtte, wel wat ik nodig had. Door de inzichten die ik tijdens de therapie bij Yvette kreeg, werden mijn valkuilen die ervoor zorgden dat ik steeds niet doorpakte duidelijk en kan ik er nu voor zorgen dat ik wel mijn doel bereik”.
Peter

“Ik ben met Yvette begonnen op een hele andere manier dan voor de meeste mensen. Ik kreeg act therapie online via zoom aangezien ik op Curaçao woon. De ervaring was voor mij niet anders, het was alsof ik bij Yvette in de kamer zat. Ondanks de afstand kreeg ik de kans dit pad te doorlopen samen met Yvette. Ze heeft me geholpen uit een negatieve spiraal te komen waar ik al jaren mee bezig ben uit te komen en te blijven. Het lukte me soms om eruit te komen, maar uit die spiraal blijven was voor mij een grote uitdaging. Dankzij Yvette ben ik eruit en heb ik geleerd door middel van de handvatten die ze me heeft gegeven daar ook uit te blijven. Ik ben me veel bewuster geworden van wat ik wil en wat ik nodig heb om me goed te voelen en geleerd mijn gedachten mijn leven niet meer te laten beheersen en mijn hart te laten leiden. Ik blijf mijn stappen vooruit zetten. Als je het kan dromen, kan je het doen!!! Dank je wel Yvette, liefs Elisabeth”
Elisabeth

Maak een (telefonische) afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk Therapie Eindhoven.